Lucka 3

Här fick jag en publik.

I helgen när jag besökte mammas stuga i Skattungbyn råkade jag ut för en liten bastu-incident. Lampan i bastun var trasig och det enda ljuset jag hade var skenet av ett par luddiga stjärnor bakom molnen genom ett kryphål till fönster. På väg ut missbedömde jag avståndet mellan aggregat och dörr, och vände mig om lite för snabbt. Det sa ”psssst”. Fick en snygg etikett på 10×4 cm över höger skinka. Det hela har skött sig rätt bra, men med lite påtryckningar från annat håll (orolig mamma) besökte jag idag distriktssköterskan på vårdcentralen för att få det omlagt och kolla att allt var okey.

–       Nämen stackars kära lilla du! Det måste gjort ont, säger hon medan hon vajar fram och tillbaks med hela överkroppen och slutar med att lägga huvudet på sned.  Vänta här en liten stund! Jag ska bara hämta en kollega.

Eh… Vänta? Där ligger jag med rumpan bar och strumpbyxorna nedkorvade runt anklarna som fotbojor. Mer förutsägbar kan man väl knappast bli?

In kommer nästa.

–       Men ÅH ajajajaj! Även hennes huvud hamnar på sned. Ja, det var ju väldigt rött! Du, det är nästan lika rött som dina små trosor!

Nu öppnas dörren igen och in kommer en till.

–       Var det dig jag pratade med i telefon? Ja, brännskadan? Jo, se där! Så rött!

Sen tjattrar de i kör en stund om aggregat, ugnar och min rödaröda brännskada . Den första lägger om såret och till slut får jag dra upp strumporna, ner kjolen och på med mössan.

–       Och den där lilla rumpan skall du vara rädd om i fortsättningen, ingen sol i sommar!! Om du blir tvungen så smööööörj ordentligt.

Tack och hej!

Advertisements
4 comments
  1. olaa said:

    ha ha vad snällt! Men tyvärr kryper fåfängan in här då man “måste” ha en plattv när man ska göra mogna saker som att spela xbox osv! 🙂 men jag jobbar på en plan….sakta men säkert ha ha! Imorn blir det fler lass med fotbollsskor, jeans, “skatecargobrallor a la 1997”, tshirts, lampa ja en himla massa 😀 bort bort bort. Hur mår skinkan by the by? 🙂

  2. annaelvira said:

    😉 den är öm och generad

  3. Pingback: 2009 « ae

  4. Pingback: 2009 | ae

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: